In Drenthe hoeft u zich geen seconde te vervelen

De mooiste uitjes voor jong en oud

Fietsfanaten, wandelliefhebbers en jonge avonturiers halen hun hart op in Drenthe. In de omgeving van ons bungalowpark is van alles te beleven.

De omgeving van Schoonoord

Bij Schoonoord bevindt u zich in een bosrijk gebied, maar de omgeving heeft ook voor de waterliefhebbers genoeg te bieden. Vertoeft u graag aan, in op of het water, dan kunt u in de omgeving van ons bungalowpark terecht. Op het recreatieterrein ‘De Kibbelkoele’ vindt u een groot en gratis toegankelijk strandmeer. Vlak daarbij ligt Bosbad Noord-Sleen, een verwarmd openluchtzwembad. Is het iets minder mooi weer, dan vermaakt de hele familie zich ook in het overdekte zwembad Aquarena in Emmen, dat vanaf ons vakantiepark slechts 15 minuten rijden is. Vissers vinden heerlijk rustige plekjes langs het Oranjekanaal. Een visakte is verplicht.

Geschiedenis
Geschiedenis

Drenthe staat natuurlijk bekend om de hunebedden. Bezoek het hunebed De Papeloze Kerk (openbaar toegankelijk), of herleef het verleden in het Openluchtmuseum Ellert en Brammert, het Veenpark of het Hunebedcentrum. Hier bent u beslist een middag zoet mee. Bij de monumentale boerderijen van Museumdorp Orvelte vinden geregeld gezellige streekmarkten plaats. Het Herinneringscentrum van Kamp Westerbork is indrukwekkend.

Winkelen
Winkelen

Souvenirs voor thuis meenemen? In de grootste gemeente van Drenthe kunt u uitstekend winkelen. Vergeet vooral niet om op een vrijdagmorgen naar de beroemde Emmense markt te gaan, dat beslist de moeite waard is. Er zijn diverse restaurants in Schoonoord en de omliggende dorpen om gezellig te eten en te drinken. Aanraders zijn Eetcafé De Haven, De Markies van Karabas en China Delight.

 

Dierenpark
Dierenpark

In de Drentse bossen zijn verschillende dieren te spotten, maar voor een echt avontuur gaat u naar Wildlands Adventure Zoo  waant u zich door de Jungola, de Serenga en Nortica.

Nieuw in Schoonoord is de zachtfruitkwekerij van de fam.Tabak,dagverse blauwe bessen en aardbeien ,ambachtelijke jams en meer gezonde sappen.

Natuurlijk is er nog veel meer te zien en te doen. We kunnen u nooit een volledige beschrijving van de omgeving geven. U moet dan ook niet te veel over Drenthe lezen. Drenthe moet u beleven.

De paden op, de lanen in

Tabaks Vakantiebungalows is naast het Staatsbos gelegen. In dit bos hoeft u niet bang te zijn om te verdwalen, maar toch is het groot genoeg om er 1 of 2 uur (met uw hond) te wandelen. Een aanrader is de rode paaltjesroute, die u langs alle mooie plekjes brengt. Heeft u een fijn staptempo te pakken? Vergeet niet om af en toe eens de rust te pakken en om u heen te kijken. Zo bevinden zich in het bos de Meeuwenplas en een kikkerpoel. Wellicht staart u straks in de ogen van een ree of ontdekt u een van de 28 verschillende vogels die afgelopen winter door onze gasten zijn geteld. Geen eekhoorn gezien tijdens de wandeling? Deze zijn ook op het bungalowpark te ontdekken.

Iets anders dan de benewagen

Drenthe eens op een andere manier verkennen? Het wordt een hele beleving met bijvoorbeeld een huifkartocht of paardenrit. Schuin tegenover het bungalowpark vindt u recreatiecentrum Rijmaaran. Bij hen is het zelfs mogelijk om uw eigen paard mee te nemen op vakantie.

Ook op de fiets ontdekt u het Drentse landschap. Er zijn dames-, heren- en kinderfietsen te huur. Sportief ingesteld? Doe eens mee aan de Fiets4Daagse.